imdb
On IMDb is an almost complete list of all the major film jobs
Open menu
UK
DK
Rotor Film

Rotor Film

Rotor Film er Danmarks førende leverandør af drone optagelser til dansk film og reklame, og kan på baggrund af mange års film erfaring levere en konsistent kvalitet der går igen fra de største spillefilmsopgaver til de mindste specialopgaver. Roter Film ejes og drives til dagligt af Tao Ahler som er uddannet reklamefotograf i Århus og siden 2001 har arbejdet med film og TV i København, først og fremmest som B­-fotograf på en lang række spillefilm, TV serier og reklamer, men også som A­-fotograf på en række mindre reklame, kort­ og novelle film: [1] [2] [3] [4] [5] Rotor Film startede i 2010 og leverede de første optagelser i 2011.
De fleste jobs kræver både en pilot og en kamera operatør. Kamera operatørerne er freelance fotografer der alle har stor film og TV erfaring. Det vil typisk være Ian Hansen DFF, Kristian Appel DFF, Simon Mouridsen DFF, eller Jens Bo Freak

Eksterne referencer:

Internet Movie Database:   imdb    Dansk Filmfotograf Forbund:   danskfilm     Artikel: AXEL    Bagom film: [1] [2] [3]

Droner

Droner

Den store Gryphon Dynamics Dodeca drone har 12 rotorer og er udstyret med en MoVI M10 extended gimbal og et BlackMagic URSA Mini Pro kamera med 4.6K Super35 sensor, 15 blænders dynamisk omfang og både PL og EF mount. Det optager i op til ProRes XQ444 og i RAW. Og kan køre i op til 60 fps i fuld opløsning RAW og i op til 120 fps i 2K. Med i pakken er 5 Canon EF optiker: EF-S 10-22mm, EF 24mm f/1.4L II, EF­ 17­-40mm f/4L, EF 24-105mm f/4.0L IS og EF 50mm f/1.4. Ved lange brændvidder kræves stabiliserede optiker, op til 105 mm er testet og fungere med fremragende resultat. Dronen kan uden problemer rigges til med andre typer kameraer som feks Alexa Mini og RED, men også 360 graders 3D kameraer som Nokia OZO. Special tilrigninger som feks ifm special effects eller lignende er også muligt. Den har en maksimal total vægt på 25kg og kan lovligt i Danmark løfte op til 13kg udstyr.

Hexacopteren venter pt på et ProRes XQ upgrade….
Hexacopteren er udstyret med et Panasonic Lumix GH4 MFT kamera og en ekstern Prores HQ 4:2:2 10bit 1080p recorder. Standard optikerne er Olympus M.Zuiko Digital ED 12mm f/2 og 17mm f/1.8 (svarene til ca 18mm og 24mm i Super35)

Den lille og utroligt avancerede DJI Inspire 2 quadcopter er udstyret med DJIs X7 kamera som har en 6K Super35 sensor og som optager i op til ProRes XQ 444 og RAW CinemaDNG, D-Log med et dynamisk omfang på 14 blænder. Følgende optiker følger med i pakken: 16mm, 24mm, 35mm, 50mm.  Inspiren levere trods sin størrelse fremragende billeder som nemt kan matches op med feks Alexa materiale. Den har i øvrigt den fordel at den kan opereres som single operator altså uden at der er en decideret kamera operatør med. Det sætter dog nogle begrænsninger ift til kompleksiteten af kamera / drone bevægelserne. Den er i øvrigt ikke godkendt til at måtte flyve over mennesker i bymæssig bebyggelse pga af manglende redundans. Til gengæld kan hele kittet være i én flightcase og den er derfor ideel at rejse med.

Priserne er som udgangspunkt følgende på bookede dage:
Stor drone hel dag, BM Ursa Mini inkl kamera operatør: 18.000 kr
Stor drone halv dag BM Ursa Mini inkl kamera operatør: 13.500 kr
Inspire 2 + X7 kamera, hel dag inkl kamera operatør: 14.000 kr
Inspire 2 + X7 kamera, halv dag inkl kamera operatør: 10.500 kr
Inspire 2 + X7 kamera, hel dag uden dedikeret kamera operatør: 10.500 kr
Inspire 2 + X7 kamera, halv dag uden dedikeret kamera operatør: 8.000 kr
Inspire 2 + X7 kamera, kvart dag uden dedikeret kamera operatør: 6.000 kr
På optagelser som ikke er booket til en bestemt dag, men som feks bare skal laves inden for de næste par uger på en dag som passer i kalenderen og hvor vejret er godt gives 20% rabat
Endvidere kan der forhandles yderligere rabat på større mere eller mindre sammenhængende jobs eller hvor specielle forhold gør sig gældende.
Alle priserne er inkl pilot, brug af bil i Københavns området og excl moms.

Hel dag = ca 8 timer

Se eksempler på vores arbejde her 

Bil

Bil

Bilen er med på alle jobs og indeholder alt hvad man måtte få brug for og en masse ekstra for at prøve at imødekomme det uforudsigelige..
Bilen kan også bruges som ophold ifm feks frokost og vejrlig.
Den er blandt andet udstyret med:

230v 1kw fra inverter
2 x 230v 2kw Generatorer
Backup droner
4 Motorola Walkie talkier
Afspærringsudstyr
Nespresso maskine
3 fulde sæt apple boxes
Rigt udstyret med værktøj og værkstedsbord
Alulift
Sækkevogn
Varmefyr
Affugter
Trykluft
Fold-ud stole
Førstehjælps kit
CO2 slukker
+ meget mere